"It's a quote that everyone try to understand..."

Japanese Garden

Sunday, January 16, 2005

taman
Posted by Hello

Orang cakap, kalau nak release tension dan release penat elok tengok pokok-pokok, ikan bunga. Sebab fikiran manusia ni tension disebabkan oleh perkara-perkara yang diwujudkan oleh manusia jugak.Oleh kerana manusia jugak yang banyak bagi masalah kepada manusia lain, lebih baik la akau tak berjumpa dengan manusia, mungkin ikan dalam kolam, bunga di taman dengan angin sepoi-sepoi dapat hilangkan masalah yang ada. Disebabkan aku ni pun suka pada keindahan alam semulajadi, so aku ngan bapak aku create la satu taman dengan tema jepun utk melengkap kan hiasan seni taman aku.

So meh sini aku berkongsi pengetahuan aku tentang taman jepun.mana la tau korang pun ada minat yang sama.Basicly, taman jepun kena ada 4 benda utama utk menampakkan ianya sebagai taman jepun.

i.batu (tak kesah samada besar atau kecil.tapi jgn batu kerikil)
ii.pokok bonsai
iii.air (samada dari kolam atau water fountain)
iv.rumput yang bagus

Dengan adanye 4 mende ni, blh la create taman jepun kesukaan anda tanpa memerlukan kos yang tinggi.Mungkin kos banyak kena keluar utk buat kolam.

1 comments:

adeqno Says:
18/1/05 01:16

waa..bagus le ko kelah...makin cantik le taman umah ko tu ek...kire ok le ni..ko nyer blog len dr org len...bagus le..at least leh kongsi2 idea pasal taman jepun ko ni..ye tak??...

Post a Comment